dimecres, de febrer 24, 2010

Mini tortells de pasta choux farcits de crema i trufa


Dimecres passat vam inaugurar les tardes de cuina a l’Institut, unes sessions que repetirem un cop al mes. El primer dia vam començar amb una recepta de categoria, uns tortells individuals de pasta choux que van quedar molt chic:


Ja fa temps que els profes volíem aprofitar la cuina del centre per quedar després de la feina i passar una estona divertida cuinant i compartint altres activitats que les estrictament laborals. La idea és repetir aquestes sessions un cop el mes i cuinar una recepta adient a l’època de l’any que estem. Es nota que som un grup animat, oi?

Com que ara és quaresma, vam decidir començar amb la recepta dels bunyols de vent i aprofitar la versatilitat de la pasta choux per fer altres variacions: unes profiteroles i uns mini tortells, farcits de crema i de trufa. Va ser genial veure tota la colla amb les mans a la massa en plena activitat a la cuina: remenant, farcint bunyols, omplint mànigues pastisseres, tallant profiteroles, muntant trufa... Tot va quedar molt bo, tant que no en va sobrar ni una engruna de mostra!

Crec que parlo en nom de tots quan dic que vam passar una tarda fantàstica, rient i fent pinya, parlant de tot menys de feina. Ens ho vam passar tan bé que ja estem ruminat quina serà la següent recepta que farem, je je je... Potser la mona de Pasqua? Amb companys així val la pena treballar!



Aquí teniu la recepta:

Tortells de pasta choux:

Ingredients:

· 125ml d’aigua (o llet)
· 75g de farina
· 60g de mantega
· 3 ous petits
· sal
· sucre en pols

Preparació:

Posar l’aigua i la mantega en un cassó al foc, amb un pessic de sal. Quan l’aigua bulli i tota la mantega s'hagi fos, afegir d'un sol cop tota la farina i deixar coure, sense parar de remenar, fins que aquesta massa es separi de les parets del cassó. Fora del foc afegir un ou i remenar fins que quedi homogeni. Així, fins a afegir els tres ous.
Omplir una màniga pastissera amb la pasta choux.
Sobre una plata de forn formar tortells d’uns 15cm de diàmetre. Coure’ls a 180º durant 20 minuts, fins que siguin ben daurats. Deixar refredar i tallar-los pel mig amb un ganivet. Farcir-los amb nata, crema, trufa... espolsar amb sucre en pols i servir.

Trufa

Ingredients:

· 40g de xocolata al 70%
· 200g de nata per muntar
· 20g de sucre

Preparació:

Trossejar la xocolata. Escalfar la nata amb el sucre i barrejar fins que es dissolgui el sucre. Abocar la nata calenta sobre la xocolata trossejada i remenar bé fins que es fongui tota la xocolata. Deixar refredar a la nevera, millor d’un dia per l’altre. Muntar amb les varilles elèctriques com si fos nata muntada.

Bon profit!

55 comentaris:

Laia ha dit...

Gemma veure tota aquesta colla de gent que treballa junta i que s'ho passa tan bé és un plaer. Felicitats. El toretell moníssim.
Petons

La cuina vermella ha dit...

Estimada amiga, has revolucionat l'institut amb les teves llaminadures!! és fantàstic veure la germanor que s'estableix al voltant d'una cuina. bonica, ets fantàstica.

Anònim ha dit...

gemma,
ja m'agradaria tenir-te com a professora o a la meva feina.
quina pasada!!!!!!!!!!!!!!
avui en dia no trobes gent amb ganes de fer coses.

Núria

Glòria ha dit...

Ben fet, primer varem veure els alumnes, i ara els profes donant exemple!

Eva Flores ha dit...

Tens tota la raó Gemma! amb companys així val la pena treballar. A més de passar una bona estona feu meravelles a la cuina, si es que no us falta de res!
pt!

Alfons ha dit...

Ondia, quina proposta més engrescadora!!,.. i quin planter de nous xefs!!!, Felicitats Gemma, veig que al teu institut també comences a fer "escola".... els tortellets no podien ser d'una altra manera: magistrals!!

Carmen ha dit...

Amb aquests companys dóna gust anar a treballar.
La recepta una delícia. Ptons

Margarida ha dit...

Quina manera més maca d'engrescar els companys! Amb una recepta així, èxit assegurat, oi?

He estat uns dies sense tocar l'ordinador i no havia vist les dues últimes entrades. Acabo de sentir l'entrevista que et van fer. Molt bé! Et felicito! És el mínim que et mereixes per tota la feina que has fet durant aquests anys, amb un bloc de referència i amb molt d'interès per ajudar tothom!
Una abraçada

joana08 ha dit...

OHHHHHHHHHH Qué bó. I jo a dieta jeje
Felicitats per l'entrevista. La vaig escoltar i em va agradar molt, sembla que ho facis tots els dies.
Per cert molt bona aquesta recepta.
Petonets.

No tot són postres ha dit...

Gemma. realment la cuina crea bon ambient, jo ho vaig veure amb els esmorzars pedagògics i ara tu amb aquest taller. Felicitats per la iniciativa i a seguir gaudint!
Per cert la recepta perfecta per començar, i per continuar també, jejej
PTNTS
Dolça

Sara Maria ha dit...

Molt bé... Ja m'agradaria tenir una cuina a la feina.. I crec que als companys també!!! Per cert, ens apuntarem al març al curs de cuina exòtica del David????

Anònim ha dit...

Carai feu una enveja tots plegats! Que bonic! Felicitats a tot el grup!

maragda ha dit...

I amb tu va arribar la revolució! jajajajaja quina iniciativa més maca, els tus companys es veuen molt simpàtics i ben disposats.
¿Què serà que les cuines sempre són un punt de trobada de bona companyia?
Petons i ja ens mantindràs informats de les següents insti-cuines.

Gemma ha dit...

Teniu raó que la cuina sempre crea bon ambient! I si no... quan vas de convidat a una casa, no us fixeu que sempre acabes parlant a la cuina??? És el lloc més acollidor de totes les cases!

A la feina tenim molta sort perquè tots els companys ens entenem molt bé i hi ha bon ambient... Sens dubte, és molt important en una feina com la nostra ;)

I la recepta del tortell és tan fàcil i queda tan vistós... així en petit format individual és molt orignial, oi?

Dolça, recordo molt bé els teus esmorzars pedagògics del curs passat... Estic segura que l'any que ve els podràs repetir!!! Ja veuràs com sí... ;)

Sara Maria, ja tenim places reservades!! Quan el David em digui les receptes concretes que farà posaré el post ;)

Núria ha dit...

El tortell te una pinta genial i el bon ambient encara mes.
petons

Ester ha dit...

Que bé que us vau passar, i vau aconseguir no parlar de feina, tot un récord. Els tortells bonísssims
Ester

Unknown ha dit...

Es cert que cuinar amb grup és fantàstic, el bon rotllo es palpa. A la primera foto esten tots super atents, bons alumnes i explèndida profesora. Esperem aviam les mones...
Muas!

MAR ha dit...

La recepta és genial però el millor de tot són les fotos sembleu nens petits fent experiments a la cuina al cole.. quina gràcia quines cares de felicitat i de passar-s'ho bé .. genial estrenyer vincles més allà del professional amb la gent que ens veiem cada dia moltes hores ..... m'encanta

ptonets

dolorss ha dit...

Una molt bona iniciativa... no tot és treballar, no?

Cuinetes-Carme ha dit...

Gemma,
Quins companys, quina sort que teniu de tenir cuina oi? Felicitats a tots!! Una de les coses que en una feina duu a l'èxit i de que tot funcioni bé és el bon rotllo entre els companys, estic convençuda!!

Deana Sidney ha dit...

Great looking dessert... and you look like you are all having such fun!

Ruben ha dit...

Estic veient que la pasta choux és molt més versàtil del que em semblava :-)

sílvia ha dit...

Òndia, quina bona pinta!!! Mira que m'agraden els profiterols, però encara no m'he animat mai a fer pasta choux (només faig bunyols)... Ja comença a ser hora que ho provi ^^

Laura ha dit...

Ostres!! quin bon ambient i quin bon tiberi us vau muntar!! Amb companys així dóna gust anar a treballar!

Petonets!

ANNAFS ha dit...

Que bé us ho passeu... Es bo fer altres activitats amb els companys de feina oi? I divertit, pel que veig. Ja veig que aquesta pasta és tot terreny.

ANNAFS ha dit...

Que bé us ho passeu eh?. He de ser divertit cuinar amb els companys de feina, es nota que hi ha bon rotllo.
Aquests tortellets han quedat molt bé!!.

Karolina cookiss ha dit...

yo aun no domino bien esta pasta, pero hay que ponerse porque me tiene que salir y luego hago estas tartitas!! ummm fuchiquitos

Unknown ha dit...

No em puc imaginar un final tant fantàstic de jornada amb companys i fent coses boníssimes!!!El resultat es genial!!!!Petons

Gemma ha dit...

Les fotos parlen per si soles, oi? Es nota que ens ho vam passar bé, je je je... És veritat que tenim molta sort de tenir cuina a la feina :)

La pasta choux és molt fàcil de fer i molt versàtil!

Gemma, ja ho tenim decidit: la propera sessió serà el 10 de març i farem Mones de Pasqua. Espero que també ens surtin bé, que són més complicades...

Silvia, quan temps sense saber res de tu! Tot bé? Si fas els bunyols, fer profiteroles és exactament el mateix: enlloc de fregir-los els fas al forn a 180 durant 20 minuts. Molt més fàcil!

Karolina, es una pasta fácil de hacer, de verdad. Y muy muy versátil. Atrevete y seguro que te sale bien ;)

Lostpastremembered, you are right, we spent a great time and we cooked a delicious desert... My work mates are very funny ;)

Caminar sin gluten ha dit...

Nos parece una estupenda inciativa la que habéis teneido, ya que la cocina y la gastronomía siempre unen, y vemos que además formais un buen grupo.

Esto es trabajo en equipo, y degustación de un dulce riquísimo.

Ya esperamos vuestra próxima reunión.

Besotes

Ana y Víctor.

Laura. ha dit...

Que maravilla, esto tiene que ser pecado.Me encanta!

Besos!

Cristina ha dit...

Quina enveja, jo també voldria venir a aquestes sessions. El tortellet fantàstic!!

Joan ha dit...

Hauré de demanar trasllat cap el Vallès... Teniu una cuina a l'institut?

Francesc ha dit...

Això és fer colla a l'institut!!!! Al nostre no tenim cuina. Si en tiguérem et copiava la idea!! Per cert, els tortells fan una pinta!!! MMMM!!!

No tot són postres ha dit...

Gemma, gràcies per donar-me ànims!
per cert llegint els comentaris te n'adones que som un munt de persones del mateix gremi, ens podriem ajuntar tots i fer l'institut "blocaire" jejej
PTNTS
Dolça

Mesilda ha dit...

Bona nit Gemma
Dóna goig veure les cares tan somrients que feu tots.No cal dir que vos el passeu de cine.
El resultat fantastic:Bons dolços i bon sabor de boca.
Besets.

Maria ha dit...

Treballar amb tu ha de ser una maravella, i si a més proposes aquestes activitats tan divertides...!!!
Us han quedat estupendos aquests tortellets!!!!

Maria Dolores ha dit...

Quina sort tenen de tindret a tu prop, segur que drisfrutaren molt.

la vella carmanyola ha dit...

Ostres, es flipant el que arriba a unir la cuina, eh!!

Felcitats per aquest ambient de treball que teniu és ben envejable.

Rècords.

Mercè ha dit...

Gemma, ets la mestra dels mestres!! ;)
Treballar així ha de donar gust! I què dir d'aquests tortellets! Genials!
Petons!

El cullerot Festuc ha dit...

A mi em va bé venir el dia 10 de març a fer mones!!!!! jejeje!!! Que bé que us ho passeu...dóna gust tenir tant bon ambient a la feina!!!
El tortell una pinta fantàstica!!!!
Petunets,
Eva.

ARA ha dit...

Pero que xuloooooo, ostres jo voldria venir a alguna classe d'aquestes, que guay.

coulantdexocolata ha dit...

Quina bona pinta! casualment jo també tinc pendent provar la pasta choux, però ho faré en forma de bunyols (a veure què tal...).

Quin ambient de treball més xulo... als meus companys també els interessa la cuina (però prefereixen només degustar, jeje!)

dolçosdesdecasa ha dit...

Què bé us ho passeu!!! quin nivellàs!! moments així són els que compten i que valen la pena! bons companys, bon ambient i bona cuina!!! què més es pot demanar??
petò:)

CRIS ha dit...

Ei, una recepte perfecte per fer el tortell dels diumenges a cas ai estalviarnos uns dinerons.
Un petó

Mome ha dit...

Conquistar a la gent al voltant de la cuina es mereix un 10, i veure que la feina es pot compartir amb alegries, es genial. Et felicito un altre cop, per que sedueixes a tots, i per els nanos genial, molts petonets

Fem un mos ha dit...

Quina sort de tenir uns companys de feina tan eixerits, es bo això de posar la llavor de la cuina a la escola
petons

Silvia ha dit...

Consigues lo imposible, a cada receta nueva nos tientas más que la anterior. Y mira que es difícil.

Besos.

PILAR ha dit...

Una iniciativa fantàstica! I els resultats només hi ha que veurels.
Felicitats a tots i ja estic desitjant veure la mona que fareu.
Petons!

Ivana ha dit...

quina maravella!
i tu fent de cooker!! guauu!
fantàstic! segur que els "alumnes" s'ho van passar fantàstic!
petonets

xaro ha dit...

Ja tant sols et falta ensenyar a cuinar els pares jejeje!!!!!!
Quina manera més bona de tenir bon ambient a la feina..

Els tortells fantàsics!!!

Silvia ha dit...

Absolutamente deliciosos y super tentadores. Me quedo con la cremita de trufa que me vuelve loca. La crema para mi marido.

Besos.

Núria ha dit...

Gemma, em sembla una activitat més que genial!! I tenir-te a tú per aprendre tot lo que saps, encara millor. Jo tambè faig cursos de cuina amb les meves companyes, i ens ho passen genial..es tan divertit i productiu.

Núria

gominola ha dit...

Ja ho provaré un dia jo,a fer-ho ,fa molt bona pinta!!!!
Pero amb l'ajuda de la meva mare

Montse ha dit...

Gemma hace días que queria comentarte sobre la pasta choux .. pues los buñuelos que hice salieron muy buenos partiendo de tu receta y comentabas que era una masa muy versatil ya que se podía hacer variaciones. Esta receta es la misma que los profiteroles que se vende en las pastelerias? y se podría congelar?